Pride-viikon kirjailijavieraana Niko Hallikainen

Pride-viikolla Keskustakirjasto Oodiin saapuu vieraaksi kirjailija Niko Hallikainen.
To 1.7.2021, klo 18.00 – 19.00
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

To 1.7.2021, klo 18.00 – 19.00

Paikka

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Vironniemi, Helsinki
Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4
Vironniemi
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

oodi@hel.fi
+358 9 310 85000

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Pride-viikolla Keskustakirjasto Oodiin saapuu vieraaksi kirjailija Niko Hallikainen, jonka esikoisteos Kanjoni ilmestyi alkuvuodesta 2021. Keskustelu järjestetään Saarikoski-matolla, Kirjataivaassa, Oodin 3. kerroksessa. Haastattelijana toimii Kirjasammon informaatikko Tuomas Aitonurmi.

HUOM! Tämänhetkisten rajoitusten mukaisesti paikalla on istumapaikkoja kymmenelle (10) hengelle. Rajoitusten ja tilanteen muuttuessa päivitämme tietoja. Voit seurata keskustelua striimattuna Oodin Facebook-sivuilta.

Kiimaisen vimmainen esikoisromaani on lukijansa alati yllättävä kirjallinen peilitalo.

Nuori mies on epätoivoisen rakastunut kouluaikaiseen kiusaajaansa. Kun epävakaa suhde päättyy, kertoja pakenee webcam-seksin pakkomielteiseen pyörteeseen. Ihmeellisen sattuman kautta videoista avautuu huumaava portti uuteen elämään Los Angelesin paahteessa. Kertojan syvä rakkauden kaipuu vie lukijan arvaamattomalle vaellukselle, joka on täynnä varjoja ja runollista ilmaisuvoimaa.

Kanjoni on samaan aikaan pidäkkeettömän ruumiillinen, häpeilemättömän hauska sekä pohjattoman traaginen romaani, joka luo harvinaisen kiihkeän ja vastustamattoman suhteen lukijaan. (Otava)

Niko Hallikainen (s. 1989) on helsinkiläinen kirjoittaja ja esitysrunoilija. Hallikainen tekee tekstilähtöisiä sooloesityksiä, joita on nähty muun muassa Flow Festivalin, Baltic Circlen ja Kiasman ohjelmistoissa, ja opettaa luovaa kirjoittamista Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmissa.

Tuomas Aitonurmi (s. 1988) on ammatiltaan informaatikko ja verkkotoimittaja, vapaa-ajalla yleinen kirjallisuus- ja musiikki-intoilija sekä bloggaaja. Aitonurmen esikoisesseekokoelma ilmestyy alkuvuodesta 2023.

Niko Hallikaisen kuva: Viivi Huuska