Esko Eerola: Maalauksia - maisemia ja muistikuvia

Esko Eerolan maalausten aiheet ovat useammasta kohteesta: Kiinasta pääosin Guizhousta ja Yunnanista, Ranskasta Cote d´Azurin maakunnasta, eri puolilta Suomea ja Suomenlinnasta.
1 – 30.6.2021
Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

1 – 30.6.2021

Paikka

Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, Ullanlinna, Helsinki
Rikhardinkadun kirjasto
Rikhardinkatu 3
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta
Avautuu uudessa välilehdessä

Kielet

Suomi

Muut tiedot

rikhardinkadun_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85013

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Esko Eerola:
Maalauksia - maisemia ja muistikuvia

Käytävägalleria (3. krs)

Maalausten aiheet ovat useammasta kohteesta: Kiinasta pääosin Guizhousta ja Yunnanista, Ranskasta Cote d´Azurin maakunnasta, eri puolilta Suomea ja Suomenlinnasta.

Maalausmateriaalina on akryyli ja vesiväri. Kehysten materiaali puuta ja heijastamatonta erikoislasia. Kaikkia maalauksia ei ole kehystetty.

Tässä näyttelyssä on yhdistetty kiinalaista ja eurooppalaista taidekäsitystä. Pysty- ja vaakarullilla on pitkä historia Kiinan taiteessa. Niistä on joitain esimerkkejä tässä näyttelyssä. Erityisesti olen ollut kiinnostunut vaikutteista mestareilta Ming Dynastian ajalta 1368 – 1644. Niihin olen päässyt tutustumaan Formosalla Taipein Palatsimuseossa. Tussimaalaus, runous ja kalligrafia kuuluivat osana keisarilliseen virkamiestutkintoon. Eläkkeelle siirryttyään he muuttivat kylmästä Pekingistä etelään usein Suzhoun kaupunkiin rakentamiinsa huviloihin puutarhoineen ja jatkoiva esteettisiä taitojaan. Heistä muodostui koulukunta nimeltään ”Oppineet Maalarit”. Maalausten aiheena olivat usein virkamatkoilla nähdyt maisemat ja tavatut ihmiset.

Hyllygalleria (2. krs)

Kirjaston toisen kerroksen Hyllygalleria Hyvinpienessä on valikoima kiinalaisella tussitekniikalla maalattuja taiteilijakirjoja. Ne avautuvat vaaka- ja pystysuoriksi maisemakuviksi.

(Suomenlinnassa 19.4.2021 Esko Eerola)