Siirry sisältöön

SIIRRETTY | No Proper Roads – Roos Hermsen

Näyttelyaika on siirtynyt koronatilanteesta johtuen, uusi näyttelyaika on 3.5. - 27.5.2021.
3 – 27.5.2021
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

3 – 27.5.2021

Paikka

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
Malmi
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 80831
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Näyttelyaika on siirtynyt koronatilanteesta johtuen, uusi näyttelyaika on 3.5. - 27.5.2021.

On pitkä ja suora tie, ja sitten on lukuisia kiertoteitä ja sivupolkuja.

No Proper Roads -näyttelyn maalaukset esittävät hahmoja ja kohtaamisia näillä sivupoluilla. Esillä olevat työt ovat syntyneet kokeilevan prosessin tuloksena, jossa ekspressionistinen maalaustaide yhdistyy teosten kummallisen vihjaileviin, romanttisiin mutta ironisiin nimiin. Töille on ominaista monitulkintaisuus sekä niiden sirpaleisuus, joka luo tunteen, että kyseessä on vain välähdyksenomainen kuva laajemmasta narratiivista.

Töiden luoja, kuvataiteilija Roos Hermsen (syntynyt 1994 Alankomaissa), myös kirjoittaa kaunokirjallisuutta ja pohtii aina huolellisesti kuvan ja kirjoitetun sanan yhteyttä.

Maalausten ohella näyttelyssä myös esitellään uusi taidealan julkaisu Sadehuone/The Rain Chamber. Omakustanteena julkaistu lehtinen tutkailee Huoneen ja Tien teemoja viehättävän tarinoinnin kautta. Se sisältää taitelijoiden Taavi Heikkilän, Roos Hermsenin, Ville Kiviniemen, Roy Licherin, Katri Paunun ja Marius Rantasen piirroksia, maalauksia, kollaaseja, valokuvia, runoutta ja proosaa.

Näyttelyn kontekstissa Sadehuone-julkaisua voidaan ajatella vertauskuvallisena omille ajatuksille varattuna sisäisenä huoneena – majana johon voi vetäytyä yöksi säältä suojaan tai vaeltelijan lepopaikkana. Se tarjoaa vierailijoille ikkunan käsitellyn teeman syvempään kirjalliseen kontekstiin.

SIIRRETTY | No Proper Roads – Roos Hermsen
Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)