Siirry sisältöön

Veronica Swift (USA) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Savoy JAZZFest 4.-7.3.2021

Nelipäiväisen Savoy JAZZFestin aloittaa kovassa nosteessa oleva yhdysvaltalainen jazzlaulaja Veronica Swift, joka esiintyy UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina.
To 4.3.2021, klo 19.00
Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Helsinki
47 € / 67 €

Päivä ja aika

To 4.3.2021, klo 19.00

Paikka

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, Ullanlinna, Helsinki
Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 36563
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

47 € / 67 €

Kuvaus

Nelipäiväisen Savoy JAZZFestin aloittaa kovassa nosteessa oleva yhdysvaltalainen jazzlaulaja Veronica Swift, joka esiintyy UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina.

Konsertin ohjelmassa on jazzklassikkoja, joita scat-laulajana ylistetty Swift muotoilee uuteen uskoon. Orkesterisovituksia UMOlle Swiftin ohjelmistosta sovittaa UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka (USA), joka johtaa myös JAZZFestin konsertin.

Savoy JAZZFest järjestetään kolmannen kerran 4.-7. maaliskuuta 2021. Festivaalin pääteema on ”With Strings”, eli jousilla vahvistetut jazz- ja rytmimusiikin kokoonpanot. Savoy JAZZFestin taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola.

Veronica Swift on 26-vuotias yhdysvaltalainen jazz- ja bebop-laulaja. Muusikkoperheen lapsena hän aloitti jo 9-vuotiaana keikkailun, ja hänen ensilevynsä Veronica’s House of Jazz ilmestyi samana vuonna 2004. Swift on julkaissut neljä soololevyä, valmistunut Miamin yliopiston Frost School of Musicista ja kiertänyt keikoilla lukuisien huippumuusikoiden kanssa, joiden joukossa ovat mm. Benny Green ja Wynton Marsalis. Kuuntele Swiftin ja Marsaliksen keikkaa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=GH2k8GccrqI

Vuonna 1975 perustettu UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uutta rytmimusiikkia esittävä ammattiorkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sata kertaa. UMO on julkaissut yli 50 albumia. Sen ohjelmisto ulottuu jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin. UMOn taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari on yhdysvaltalainen Ed Partyka.

Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä. Yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut pasunisti, säveltäjä, sovittaja ja orkesterinjohtaja Partyka on UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari vuodet 2020–2021. Hän on työskennellyt keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zürichin jazzorkesterien vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn, Robben Fordin ja jopa Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestraa. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä.

Kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan

Veronica Swift (USA) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Savoy JAZZFest 4.-7.3.2021
Kasarmikatu 46-48, Ullanlinna, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)