Siirry sisältöön

Breaks at Dawn

Breaks at Dawn on kansanmusiikki-jazz-yhtye Barlastin ja mediataiteilija Nina-Maria Oförsagdin improvisoitu live cinema -teos.
Pe 12.3.2021, klo 19.00
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
10/6€

Päivä ja aika

Pe 12.3.2021, klo 19.00

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

10/6€

Kuvaus

Breaks at Dawn on kansanmusiikki-jazz-yhtye Barlastin ja mediataiteilija Nina-Maria Oförsagdin improvisoitu live cinema -teos.

Mitä tapahtuu ympärillämme yöllä, kun suurin osa meistä nukkuu ja aika ei ole oikeasti olemassa? Breaks at Dawn liikkuu pimeyden tunneilla, jolloin mitään ei tapahdu: arjen ulkopuolella, välitilassa ennen miljoonakaupungin heräämistä.

Livenä muotoutuvassa teoksessa visuaalinen materiaali keskustelee äänimaiseman kanssa. Esityksen aikana Nina-Maria Oförsagd leikkaa VJ-ohjelman avulla tarinan musiikille, jonka Barlast-yhtye luo. Näin syntyy hetkessä elävä kokeellinen elokuva.

Barlast ottaa vaikutteita eurooppalaisesta jazzista, pohjoismaisesta kansanmusiikista ja vapaasta improvisaatiosta sekä tutkii improvisaation ja säveltämisen rajapintaa.

Oförsagd käyttää urbaaneissa aasialaisissa miljoonakaupungeissa (Tokio, Hong Kong, Taipei sekä kuvitteellinen Lin-Tsi) kuvattua aineistoa. Hän etsii erilaisista uniikeista ympäristöistä sijainteja, joissa hän pystyy sujahtamaan taianomaiseen aikakerrokseen rakentaakseen ja visualisoidakseen fiktiivisiä maailmoja ja tunnelmia. Oförsagd työskentelee myös paikallisten taiteilijoiden kanssa hyödyntäen performanssia ja improvisaatiota.

Breaks at Dawn -teoksesta on myös lyhytelokuvaversio ilman live-tekijää.

Philip Holm - kontrabasso ja syntetisaattori

Heikki Hänninen - kitarat

Minna Koskenlahti - lyömäsoittimet ja huilu

Sanna Salonen - sopraanosaksofoni, bassoklarinetti ja mänkeri

Nina-Maria Oförsagd – live visuals

---

Kesto: 75 min ilman väliaikaa

Ikäsuositus 15 v+

Kielet: suomi ja englanti

Yhteistyössä Barlast yhtye

Breaks at Dawn
Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)