Siirry sisältöön

Musequal Composer Competition | Finaalikonsertti – Caisa Classequal

Kokonainen festivaali hakee kilpailulla uutta residenssisäveltäjää vuosiksi 2021–2023. Helmikuun Caisa Classequal -konsertin ohjelma on kilpailun finaali, johon valitaan kuusi kilpailuun osallistunutta sävellystä. Tuomaristo ja yleisö ovat paikan päällä, voittaja julkistetaan tapahtuman lopuksi.
Ti 9.2.2021, klo 19.00
Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Helsinki
15/10 €

Päivä ja aika

Ti 9.2.2021, klo 19.00

Paikka

Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Caisa
Kaikukatu 4, Helsinki
Kallio
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 37500
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

15/10 €

Kuvaus

Kokonainen festivaali hakee kilpailulla uutta residenssisäveltäjää vuosiksi 2021–2023. Helmikuun Caisa Classequal -konsertin ohjelma on kilpailun finaali, johon valitaan kuusi kilpailuun osallistunutta sävellystä. Tuomaristo ja yleisö ovat paikan päällä, voittaja julkistetaan tapahtuman lopuksi.

Finaalikonsertti on myös osa Suomen suurinta nykymusiikkifestivaalia Musica Nova Helsinkiä.

Kilpailu tulee tasa-arvon nimissä olemaan avoin kaikenikäisille osallistujille ympäri maailman, ja säveltäjät osallistuvat siihen anonyymeinä. Vasta finaaliin valittujen teosten yhteydessä julkaistaan myös säveltäjien nimet. Matalan kynnyksen kilpailuna sävellysten ei tarvitse olla esittämättömiä, vaan jo olemassa olevalla, kilpailun sääntöihin sopivalla teoksella voi hakea mukaan.

Nyt jo huippusuosioon noussut helsinkiläinen Cecilia Damström on toiminut Kokonaisen festivaalin residenssisäveltäjänä viisi vuotta, jonka aikana hänen olemassa olevia teoksiaan on esitetty ja uusia tilattu. Kokonainen ry haluaa jatkaa samanlaista pitkäjänteistä yhteistyötä uuden säveltäjän kanssa.

Tuomaristossa työskentelevät puheenjohtaja Cecilia Damströmin lisäksi suomalaiset eturivin säveltäjät Veli Kujala ja Minna Leinonen sekä muusikot, Kokonaisen festivaalin taiteelliset johtajat, Linda Suolahti ja Mari Viluksela.

Esityksistä vastaa Kokonainen Ensemble, joka koostuu Suomen eturivin ammattimuusikoista:

Linda Suolahti: viulu
Mari Viluksela: alttoviulu
Markus Hohti: sello
Tiina Karakorpi: piano

Kesto: 2 t

Yhteistyö: Kulttuurikeskus Caisa & Kokonainen ry

Säveltäjä Cecilia Damström on kotoisin monikielisestä perheestä ja leikkiikin mielellään sävellyksissään kielillä ja monikielisyydellä. Klassisen pianistin koulutus taustanaan ja teatteri yhtenä tärkeänä harrastuksena, on luonnollista että harmonia, suunta, musiikillinen dramaama ja ekspressiivisuus ovat läsnä hänen musiikissaan.

Harmonikansoittaja, säveltäjä Veli Kujala on niittänyt mainetta erinomaisena nykymusiikin tulkkina. Vuonna 2010 hän väitteli musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiassa. Hän on palkittu monissa kansainvälisissä solisti- ja sävellyskilpailuissa klassisen musiikin alalla. Kujala toimii nykyään Sibelius-Akatemiassa harmonikkamusiikin lehtorina ja vastuuopettajana.

Minna Leinonen on suomalainen nykymusiikin säveltäjä, jonka musiikki on saavuttanut laajan kansainvälisen suosion. Hänen teoksensa ovat inspiroituneet usein arkipäiväisistä musiikin ulkopuolisia ilmiöitä, kuten suomalaisesta luonnosta ja kansanperinteestä tai päivittäisistä esineistä ja äänistä. Leinonen on Suomen Säveltäjien hallituksen jäsen.

Sellisti Markus Hohti on kotonaan niin uuden musiikin parissa, kamarimusiikkifestivaaleilla, barokkisellon ääressä kuin jazzklubin lavalla. Viime aikoina hänen kiinnostuksensa kohteena ovat olleet erityisesti elektroakustinen musiikki ja klassisromanttisen ohjelmiston esittäminen periodisoittimilla. Hohti esiintyy aktiivisesti niin soolona, kamarimuusikkona kuin yhtyeittensä defunenemseblen, Uusinta Ensemblen ja Rödberg Trion kanssa. Hohdin aloitteesta on syntynyt myös monia uusia musiikkitapahtumia kuten nykymusiikkiin keskittyvä KLANG -konserttisarja.

Pianisti Tiina Karakorpi on kilpailuissa palkittu virtuoottinen ja voimakas muusikko, joka toimii Espoon musiikkiopistossa pianonsoiton lehtorina. Vuosina 2002-2012 hän toimi Nurmijärven Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.

Mari Viluksela on alttoviulisti, joka rakastaa tuntemattomien kappaleiden löytämistä ja esittämistä,innostuu nykymusiikista, hullaantuu barokista ja uskoo, että klassisella musiikilla voi ottaa kantaa. Hän on valmistunut maisteriksi sekä Sibelius-Akatemiasta että Hampurin musiikkikorkeakoulusta ja toimiikin vapaana taiteilijana sekä Suomessa että Saksassa. Viluksela on tasa-arvon asiaa ajavan Kokonaisen festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja.

Monipuolisuudestaan tunnettu viulisti Linda Suolahti on aina valmiina hyppäämään ennakkoluulottomasti niin kamarimuusikon, konserttimestarin, orkesterimuusikon, solistin, konserttivetäjän, juontajan kuin taiteellisen suunnittelijan rooliin. Suolahti on taidemusiikin tasa-arvon asiaa ajavan Kokonaisen festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja sekä Caisa Classequal-konserttisarjan taiteellinen suunnittelija.

Musequal Composer Competition | Finaalikonsertti – Caisa Classequal
Kaikukatu 4, Helsinki, Kallio, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)