Siirry sisältöön

SIIRTYY Poikkipolkuja ekologiaan

Näyttely suljettu tammikuun ajan koronatilanteesta johtuen.
6.1 – 13.2.2021
Annantalo, Annankatu 30, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

6.1 – 13.2.2021

Paikka

Annantalo, Annankatu 30, Kampinmalmi, Helsinki
Annantalo
Annankatu 30
Kampinmalmi
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 37185
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Näyttely suljettu tammikuun ajan koronatilanteesta johtuen.

Minkälaista taidetta syntyy merilevästä, keinoälystä avaruudessa, lintujen äänistä, meriveden happamuustasosta, radioaktiivisuudesta tai mutatoituneista sammakoista?

Brandon Ballengée | Cecilia Jonsson | Julia Lohmann | Soichiro Mihara | Leena Saarinen | Antti Tenetz

Poikkipolkuja ekologiaan esittelee teoksia, joissa havainnot ja faktat erilaisista ilmiöistä yhdistyvät taiteen, tieteen ja muotoilun kautta. Taiteilijat välittävät havaintojaan eri tavoin ja tuovat esille näkymätöntä.

Teokset viittaavat erilaisiin luonnon ja ihmistoiminnan aiheuttamiin ilmiöihin käyttäen materiaalina ja lähtökohtana mm. merilevää, keinoälyä avaruudessa, lintujen ääniä, meriveden happamuustasoa, radioaktiivisuutta tai mutatoituneita sammakoita. Tutkimuskohteet johtavat syvempiin kysymyksiin siitä, mitä on yhteiselo erilaisissa ekosysteemeissä ja millaisia tapoja ihmisellä on suhtautua ympäristöönsä. Entä miten teosten kautta voi hahmottaa muuttuvaa maailmaa?

Brandon Ballengée tuo näkyväksi heikentyvää ympäristöä mutatoituneiden sammakoiden kautta, joita hän kerää kenttätutkimuksessaan. Cecilia Jonssonin teos taas havainnollistaa meren happamuutta jättiläismäisellä mittalaitteella. Julia Lohmann keskittyy työssään merilevään materiaalina pohtien, mitä tämä materiaali kertoo merien tilasta sekä siitä, mitä voitaisiin tehdä merien happamoitumisen pysäyttämiseksi. Soichiro Miharan teoksessa puolestaan voi kuulla radioaktiivisen säteilyn, joka hänen kotimaassaan Japanissa tuli varsin tärkeäksi Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen. Leena Saarinen pyrkii tuomaan lähemmäksi ihmisten ja lintujen kieltä luomalla linnunlaululle aakkoset.  Antti Tenetzin työssä taas tutkitaan keinoälyn ja biologian mahdollisuuksia avaruuden näkökulmasta. Suurin osa teoksista on ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Annantalon taidekeskuksen ja Biotaiteen seuran kanssa.

Biotaiteen seura kehittää, tuottaa ja järjestää toimintaa, jotka käsittelevät taidetta ja luonnontieteitä ja keskittyvät yleensä biologiaan, ekologiaan tai biotieteisiin. Seuralla on SO-LU-niminen taidetila, joka toimii taiteellisena laboratoriona ja taiteen, tieteen ja yhteiskunnan yhdistävänä alustana Katajanokalla Helsingissä. Biotaiteen seuralla on residenssiohjelmataiteilijoille Kilpisjärven biologisella tutkimusasemalla.

Kieli: suomi, englanti (sopii monikielisille)

Järjestäjänä Biotaiteen seura yhteistyössä Annantalon kanssa.

SIIRTYY Poikkipolkuja ekologiaan
Annankatu 30, Kampinmalmi, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)