Siirry sisältöön

SIIRTYY He, jotka.. – Muotokuvia moottoreina! – Loviisa Tala

Näyttely siirtyy syksylle 2021, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
28.1 – 28.2.2021
Stoa, Turunlinnantie 1, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

28.1 – 28.2.2021

Paikka

Stoa, Turunlinnantie 1, Vartiokylä, Helsinki
Stoa
Turunlinnantie 1
Vartiokylä
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 88405
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Näyttely siirtyy syksylle 2021, tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Näyttelyn muotokuvat ovat henkilökuvia moottoreiksi kuvattuina. Kaikissa teoksissa väreillä, muodoilla ja yksityiskohdilla on merkityksensä, kuvastaen kunkin persoonan ominaisuuksia ja henkeä.

Teoksissa on myös piilotettuja symboleja, jotka kertovat pieniä vihjeitä henkilöistä.

”He, jotka.. – Muotokuvia moottoreina!” on yhden uuden sivun käännös taiteilijan luomismatkalla. Jo vuosia inspiroinut kone- ja moottoriteema jatkuu. Estetiikka löytyy saman ronskinkauniin aiheen ympäriltä, mutta tekninen toteutus sekä idean lähestymistapa ovat uutta.

”Erinäisiä töitä sisältäneiden vuosien jälkeen tuli jälleen aika palata taiteen pariin. Idean ytimessä ovat edelleen koneet, niiden estetiikka puhuttelee yhä. Myös ihmisen mielen ymmärtäminen ja pohtiminen ovat kiehtoneet ajasta toiseen. Yhdistän töissäni nämä."

Jokaisen esillä olevan teoksen nimi alkaa ”Hän, joka..”, ja jatkuu kuvauksella persoonasta, hänen ominaispiirteestään tai vahvuudestaan. Tämä antaa ikään kuin pienen kurkistuksen henkilön sisäiseen maailmaan, vertauskuvia pursuavan ja jopa leikittelevän kuvapinnan taa. Ei ole sattumaa, ettei nimistä käy ilmi sukupuoli, tausta, tai mikään ulkoinen, sillä näissä moottoreissa sukelletaan persoonan syövereihin. Nimet antavat myös osaltaan tarttumapintaa, jolloin kuka tahansa voi samaistua niihin. Oletko sinä ”Hän, joka on täynnä yllätyksiä” vai joku muu?

”He, jotka..” on värikäs sarja koneita, värifilosofialla leikittelyä sekä syvään inhimillisyyteen pureutumista. Kaikki teokset on toteutettu marker-kynillä. Osassa alustana on paperi, osassa photo canvas.

Loviisa Tala (s.1987) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Tala valmistui Satakunnan AMK:sta 2010, erikoistuen tällöin taidegrafiikkaan. Aiempi tuotanto onkin painottunut värikylläisiin serigrafioihin koneista sekä teollisista maisemista.

SIIRTYY He, jotka.. – Muotokuvia moottoreina! – Loviisa Tala
Turunlinnantie 1, Vartiokylä, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)