Siirry sisältöön

Koutus – Jazz'n'Jam

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi.
Ti 30.3.2021, klo 19.00
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
12/7€

Päivä ja aika

Ti 30.3.2021, klo 19.00

Paikka

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Malmitalo
Ala-Malmin tori 1
Malmi
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

+358 9 310 80831
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

12/7€

Kuvaus

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi.

Vaihtelevin kokoonpanoin toimivan yhtyeen albumit Koutus (2014) ja Music For A Family Picnic (2017) keräsivät ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta. Kolmannella, syyskuussa 2020 julkaistulla Mirage-studioalbumillaan uudistunut kokoonpano yhdistelee ennakkoluulottomasti fuusiojazzia, maailmanmusiikkia ja proge-vaikutteita.

Vuosi 2020 on (globaaleista olosuhteista huolimatta) yhtyeelle aktiivista aikaa. Kesäkuussa julkaistun Live In Helsinki -livealbumin lisäksi yhtyeen kolmatta studioalbumia työstettiin ahkerasti. Koutuksen tuoreessa kokoopanolla soittavat Veikki Virkajärvi (Njet Njet 9), Mikael Myrskog (Saimaa, Teemu Viinikainen III, Kaisa's Machine, Max Zenger Globus) ja Jesse Ojajärvi (Selma Juudit Alessandra, Laura Annika Quartet, Hyväluoma Group).

Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

”Harmonikkamestari Harri Kuusijärven luotsaama Koutus kasasi mestarillisen instrumentaalialbumin, jonka päälinjaukset lepäävät elokuvallisessa taidemusiikissa sekä avantgardeen kallistuvassa jazz-jamittelussa. ★★★★★" - Ilkka & Pohjalainen 2020

Harri Kuusijärvi: harmonikka ja elektroniikka, Veikki Virkajärvi: sähkökitara, Mikael Myrskog: syntetisaatoorit ja elektroniikka ja Jesse Ojajärvi: rummut.

Koutus – Jazz'n'Jam
Ala-Malmin tori 1, Malmi, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)