Siirry sisältöön

Kim Jotuni: Olemus ja elämä

Kim Jotunin näyttely Olemus ja elämä nähdään Galleria Sculptorissa helmikuussa.
5 – 28.2.2021
Galleria Sculptor, Eteläranta 12, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

5 – 28.2.2021

Paikka

Galleria Sculptor, Eteläranta 12, Ullanlinna, Helsinki
Galleria Sculptor
Eteläranta 12
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta

Muut tiedot

galleria.sculptor@sculptors.fi
+358 50 360 1180
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Kim Jotunin näyttely Olemus ja elämä nähdään Galleria Sculptorissa helmikuussa.

Kim Jotuni (s. 1982, Järvenpää) on kuvanveistäjä, jolle puu on erityisen läheinen materiaali. Jotuni opiskeli ensin maisteriksi Tampereen yliopistossa, pääaineenaan filosofia ja teki puusepän ja koristeveiston opintoja, ennen kuin aloitti opiskelun Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi vuonna 2018.

"Kuvanveisto on minulle pelkistämistä, jonkin olemuksen esiin tavoittelua eri keinoin ja välinein. Tavoittelen ydintä, ja teokset saavatkin lopullisen muotonsa poistamalla.

Näyttely Olemus ja elämä esittelee elollisia olentoja muistuttavia puuveistoksia, joista osa kommunikoi keskenään ääntelemällä. Lisäksi näyttelyssä nähdään 3D-animaatiosta ja puista rakentuva installaatio. Käsin veistettyjen veistosten orgaaninen muotokieli saa rinnalleen ruostumattomasta teräksestä valmistettuja teräväreunaisia, kirkkaasti maalattuja kalusteita. Kalusteet on 3D-mallinnettu ja siten valmistettu koneellisesti. Niiden muotokieli on saanut vaikutteita 3D-ohjelmien estetiikasta."

Galleria Sculptor
5.-28.2.2021 ti-pe klo 12-17, la-su klo 12-16

Vapaa pääsy, taiteilijatapaaminen sunnuntaina 28.2. klo 14–16

Turvallisen vierailun takaamiseksi galleriatilassa voi vierailla samanaikaisesti 5 henkilöä kerrallaan. Mikäli syntyy ruuhkaa, vieraiden sisääntuloa porrastetaan. Kasvomaskin käyttöä edellytetään gallerian tiloissa.

Kim Jotuni: Olemus ja elämä
Eteläranta 12, Ullanlinna, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)