Siirry sisältöön

Peruutettu: Ahlfors&Siikala

Ritva Siikalan ja Bengt Ahlforsin karanteenikesä ja 162 vuotta elämää. Esitys on kaksikielinen kaksois-stand-up suomeksi ja ruotsiksi
Ke 14.4.2021, klo 19.00
Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5, Helsinki
alk. 25€

Päivä ja aika

Ke 14.4.2021, klo 19.00

Paikka

Teatteri Avoimet Ovet, Erottajankatu 5, Ullanlinna, Helsinki
Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5
Ullanlinna
Helsinki
Avaa kartta

Kielet

Suomi, Ruotsi

Muut tiedot

+358 9 434 2510
Verkkosivu

Järjestäjän tiedot

Hinta

alk. 25€

Kuvaus

Ritva Siikalan ja Bengt Ahlforsin karanteenikesä ja 162 vuotta elämää. Esitys on kaksikielinen kaksois-stand-up suomeksi ja ruotsiksi, jonka ovat kirjoittaneet ja esittävät Ritva Siikala ja Bengt Ahlfors.

Ritva Siikala (synt.1941) ja Bengt Ahlfors (synt.1937) varttuivat aikuisiksi sotien jälkeisessä Suomessa. He ovat toimineet teatterissa yli puoli vuosisataa ohjaajina, johtajina, pedagogeina ja kirjoittajina. Kun he vuonna 1968 muuttivat yhteen ja hankkivat lapsen, heidän ystävänsä totesivat: ”Te ette kyllä vanhene yhdessä!” Viisikymmentä vuotta myöhemmin he juhlivat kultahäitä ja koronakesän 2020 he viettivät vapaaehtoisessa karanteenissa maalla. Siellä he kirjoittivat näytelmän omasta elämästään; dialogin, jonka he nyt esittävät itse.

Se kertoo lapsuudesta pommisuojissa, leikeistä raunioissa, aikuiselämän kovuudesta ja loistosta, työn ja perhe-elämän välisistä konflikteista, mustasukkaisuudesta ja ammattikateudesta. Ja se kertoo rakkaudesta, joka on kestänyt vastoinkäymiset ja joka nyt on johtanut ainutkertaiseen yhteistyöhön näyttämöllä.

Ahlfors&Siikala on pala isänmaan historiaa. Siinä katsoja saa kohdata kaksi taiteilijaa, jotka tässä vaiheessa tuntevat toisensa – ja jopa itsensä – siinä määrin, että uskaltavat haastaa yhteisen menneisyytensä näyttämöllä.

Teatteri Avoimet Ovet
25.2.-14.4.2021

Liput alk. 25€ Lippupisteestä, kesto 1h, ei väliaikaa
Esitetään suomeksi ja ruotsiksi

Peruutettu: Ahlfors&Siikala
Erottajankatu 5, Ullanlinna, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)