Siirry sisältöön

Nuorten ilmastolukupiiri: Tulevaisuuden maailmat

Klikkaa itsesi mukaan nuorten ilmastolukupiiriin! Discordissa kokoontuvassa lukupiirissä ilmastonmuutoksen aihepiirejä lähestytään nuortenkirjojen fiktiivisistä, välillä aika övereistäkin maailmoista käsin.
To 11.3.2021, klo 18.00 – 19.00
Kallion kirjasto, Viides linja 11, Helsinki
Maksuton

Päivä ja aika

To 11.3.2021, klo 18.00 – 19.00

Paikka

Kallion kirjasto, Viides linja 11, Kallio, Helsinki
Kallion kirjasto
Viides linja 11
Kallio
Helsinki
Avaa kartta

Kielet

Suomi

Muut tiedot

kallion_kirjasto@hel.fi
+358 9 310 85053

Järjestäjän tiedot

Hinta

Maksuton

Kuvaus

Lukupiirissä tutkitaan yhdessä, millaisia tulevaisuuden skenaarioita löydämme nuortenkirjoista. Millä tavalla ilmastonmuutosta seurauksineen kuvataan niissä? Millaisia yhteiskuntia, keksintöjä ja haasteita kirjojen maailmoista löytyy? Löydämmekö toivoa tai nerokkaita ratkaisuja? Lisäksi puimme mehukkaita juonenkäänteitä ja jaamme lukukokemuksia.

Kokoonnumme Discordissa, jossa keskustelu tapahtuu chattaamalla nimimerkin takaa. Discord-linkki jaetaan tälle sivustolle ennen lukupiirin alkua. Lukupiiriin voi tulla kuka tahansa, joka on kiinnostunut tarkastelemaan ilmastonmuutosta ja sen seurauksia nuortenkirjojen fiktiivisistä maailmoista käsin.

Toivomme ennakkoilmoittautumista, mutta mukaan voi tulla ilmankin. Kukin lukupiirikerta järjestetään, mikäli mukana on vähintään 2 osallistujaa. Ideaali osallistujamäärä lukupiirissä on 10-15 henkilöä ja ennakkoon ilmoittautuneet ovat etusijalla.

Tästä löydät kutsulinkin Discordiin. Voit osallistua lukupiiriin, vaikka et olisikaan rekisteröitynyt palveluun. Mikäli Discord jostain syystä kuitenkin pyytää rekisteröitymistä kutsulinkin yhteydessä, voit ohittaa pyynnön klikkaamalla kuvakkeen viereistä tyhjää tilaa.

Lukupiiri kokoontuu kevään aikana kolme kertaa:

to 11.2. klo 18-19 Kirjana Sensored reality: Beta (Anders Vacklin, Aki Parhamaa)
to 11.3. klo 18-19 Kirjana Paljaan taivaan alla (Veronica Rossi)
to 15.4. klo 18-19 Luettava kirja päätetään yhdessä

Mukaan voi tulla varsin matalalla kynnyksellä, eikä haittaa, vaikkei kirjaa olisi ennättänyt lukea kokonaan. Tervetuloa!

Terveisin, Piia ja Marianne

*

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
piia.bagman@hel.fi

Kuva: Javier-Rodriguez / Pixabay

Nuorten ilmastolukupiiri: Tulevaisuuden maailmat
Viides linja 11, Kallio, Helsinki
Reittiohjeet (Google)Reittiohjeet (HSL)